Krůtí řízky s bazalkou

Ingredience

  • 500g krůtí prsa
  • trocha sůl
  • 3 vejce
  • 6 lžic hladká mouka
  • hrst bazalka
  • 1 lžička nadrobno nasekaná petrželka
  • 100g sýr
  • podle potřeby olej

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Potom plátky masa nakrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm.
  2. Smícháme vejce, mouku, nadrobno nasekanou ba-zalku a petrželku. Přidáme nastrouhaný sýr a osolíme. Vymícháme do hladkého těstíčka. Je-li příliš řídké, přidáme mouku. Je-li husté, zředíme je vodou.
  3. Do těstíčka dáme nakrájené maso a promícháme. Do pánve s olejem naběračkou vkládáme porce řízečků a opékáme dozlatova.

Add a Comment