Kopaničářská zelňačka

Polévka z uvařených fazolek, brambor a zelí. Zahustíme jíškou a podáváme s chlebem.

mouka hladká

1 ks cibule kuchyňská

1 lžička olej

1 hrnek zelí kysané

1 lžička paprika červená mletá

1 špetka sůl

1½ hrnky fazole hnědé

4 ks brambory

Fazolky zalijte studenou vodou a nechte odstát přes noc.

Druhý den je uvařte.

Krátce před dovařením přidejte brambory nakrájené na kostky, osolte a uvařte doměkka.

Kysané zelí poduste na cibuli a přidejte k fazolím.

Z oleje, papriky a hladké mouky připravte světlou zápražku.

Zalijte ji trochou vody, dobře rozmíchejte a vlijte do polévky.

Za stálého míchání povařte, dochuťte a podávejte s chlebem.

Kopaničářská zelňačka

Add a Comment