Linguine s rajčaty a mátovým pestem

Ingredience

  • 450 g nevařených těstovin linguine
  • 6 nakrájených rajčat
  • 20 lístků čerstvé bazalky
  • 10 lístků čerstvé máty
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g piniových ořechů
  • 15 g parmezánu
  • 30 g sýru ricotta
  • 20 ml olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny tak, aby byly al dente. Doba varu by měla být přibližně 8 až 10 minut. Poté je zceďte a asi jeden a půl lžíce vody si odlijte bokem.
  2. Ve stolním mixéru spolu smíchejte vodu z těstovin, rajčata, bazalku, mátu, česnek, piniové ořechy, parmezán, ricottu, olivový olej, sůl a pepř. Vše mixujte do té doby, než bude celá směs na jemno.

Add a Comment