MEXICKÉ TORTILLY S HOVĚZÍM MASEM A FAZOLEMI

Na 4 porce (8 tortill) potřebujete: 1 kg mletého hovězího masa, 2 plechovky pečených fazolí v rajčatové omáčce, 1 ledový salát, 3 velká rajčata, svazek čerstvého koriandru, 1 bílou cibuli nebo 3 šalotky, 100 g sýru (nejlépe čedar), 180 g zakysané smetany, 200 g guacamole (recept najdete zde), 8 pšeničných placek, sůl, pepř, 8 párátek

Postup: Mleté maso (vyberte takové, kde není příliš mnoho tuku) důkladně osolte, opepřete a nasucho dejte opékat na rozpálenou pánev. Oheň stáhněte na půlku a pozvolna opékejte, dokud není maso krásně hnědé a sypké. Trvá to asi 20 minut. Mezitím nakrájejte rajčata na kostičky a cibuli a koriandr najemno. Promíchejte, osolte, opepřete a salát nechte odpočinout. Do další pánve nebo rendlíku vlejte fazole, přiveďte k varu a nechte probublávat, dokud se rajčatová šťáva nezredukuje a nezhoustne.

Když jsou fazole prohřáté, přilejte je k masu a nechte společně ještě chvíli vařit. Pšeničné placky ohřejte (buď v mikrotenovém sáčku v mikrovlnné troubě, nebo nasucho na pánvi) naplňte masovou směsí a nasekaným ledovým salátem, poklaďte sýrem a zabalte. Pokud máte pocit, že tortilly nedrží, spojte je párátkem. Podávejte s rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a guacamole.

 

Add a Comment