Mramorová buchta

Ingredience

    • 250 g tmavé čokolády
    • 60 g másla
    • 120 g krystalového cukru
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 2 velká vejce
    • 80 g hladké mouky
  • Na tvaroh
    • 250 g plnotučného tvarohu
    • 50 g krystalového cukru
    • 2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biopomeranče
    • 3 lžíce pomerančové šťávy
    • 1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny nebo gustinu)
    • 1 velké vejce

Postup přípravy

1 Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.

2 Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte. Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.

3 Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.

Add a Comment