Mramorová buchta
|Ingredience
-
- 250 g tmavé čokolády
- 60 g másla
- 120 g krystalového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 velká vejce
- 80 g hladké mouky
- Na tvaroh
- 250 g plnotučného tvarohu
- 50 g krystalového cukru
- 2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biopomeranče
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny nebo gustinu)
- 1 velké vejce
Postup přípravy
1 Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.
2 Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte. Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.
3 Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.