PLNĚNÉ KUŘECÍ PRSO

Na 4 porce potřebujete: 4 kuřecí prsa, 3 naložené pečené papriky (běžně k dostání v obchodech), hrst sušených rajčat, 80 g balkánského sýru nebo fety, půl hrnku hladké mouky, 1,5 lžíce olivového oleje na smažení, 1 větší cuketu + 2 lžíce olivového oleje na cuketu, sůl, pepř, alobal, pečicí papír

Na omáčku: 2 stroužky česneku, půl hrnku suchého bílého vína, 1,5 hrnku kuřecího vývaru, 2 lžíce mléka, pár snítek tymiánu a petržele (bylinky můžete zvolit podle své chuti), 1 lžíci hladké mouky

Postup: Nejprve si připravte směs do masa, aby se chutě příjemně propojily. V misce smíchejte nasekaná sušená rajčata, nadrobený sýr a nakrájené nakládané pečené papriky a nechte odpočinout. Cuketu nakrájejte na široká kolečka, která rozdělte dvěma řezy na trojúhelníky. Na plech dejte pečicí papír, cukety na něj rovnoměrně rozprostřete, osolte, opepřete a polejte olivovým olejem. Cuketu dejte péct na 220 °C dozlatova

V kuřecích prsou udělejte pomocí ostrého nože kapsu. Do kapsy dejte lžicí nebo rukou nádivku a pořádně ji do masa vmáčkněte. Pak prsa ze všech stran osolte, opepřete a obalte slabou vrstvou hladké mouky. Přebytečnou mouku odstraňte. Na pánvi rozpalte olivový olej a dejte na něj prsa opékat. Z obou stran by měla být krásně zlatavá a propečená, zabere to asi 15 minut. Když je maso hotové, vyndejte ho z pánve a nechte ho dojít zabalené v alobalu.

Na stejnou pánev přidejte najemno nasekaný česnek a bylinky a opékejte, dokud česnek nezesklovatí. Pak přilejte bílé víno a nechte probublávat do chvíle, než se vypaří alkohol. Směs zalejte kuřecím vývarem a vařte ji pár minut. Zatímco omáčka na pánvi probublává, smíchejte v misce lžíci hladké mouky a mléko a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne kašička. Pozor na hrudky! Do omáčky v pánvi přimíchejte mléčnou jíšku a míchejte, dokud se jíška nerozpustí a omáčka nezhoustne. Maso podávejte rozkrojené napůl spolu s cuketou a přelité omáčkou.

 

Add a Comment