Těstovinový salát s kuřecím masem a sezamem

Ingredience

  • 30 gramů sezamových semínek
  • 350 gramů těstovin farfalle
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 65 ml sójové omáčky
  • 65 ml rýžového octa
  • 4 ml sezamového oleje
  • 30 g cukru krystal
  • špetka drceného zázvoru
  • špetka drceného černého pepře
  • 350 g kuřecích prs
  • 10 g čerstvého koriandru
  • 25 g nasekané cibule

 

Postup přípravy

  1. Na středním ohni si zahřejte pánvičku. Přidejte do ní sezamové semínka a za častého míchání je zlehka opečte. Následně pánvičku sundejte z ohně a dejte bokem.
  2. Na pánvičce orestujte kuřecí prsa nakrájená na malé kostičky.
  3. Do velkého hrnce napusťte vodu, tu osolte a přiveďte k varu. Následně do kastrolu dejte těstoviny a vařte zhruba 8 až 10 minut, dokud nebudou al dente. Těstoviny následně zceďte a propláchujte ledovou vodou až do doby, než vychladnou. Poté je přesypte do velké mísy.
  4. V shakeru či dobře uzavíratelné sklenici spolu smíchejte rostlinný olej, sójovou omáčku, ocet, sezamový olej, cukr, opražená sezamová semínka, zázvor a pepř. Následně tuto směs dobře protřepejte.
  5. Nakonec zbývá už jen jediné – do těstovin rovnoměrně promíchejte směs ze shakeru, kuřecí kousky, koriandr a cibulku. A aby to hezky vypadalo, můžete jídlo na talíři zlehka posypat sezamem.

Add a Comment