Těstovinový salát s kuřecím masem a sezamem
|Ingredience
- 30 gramů sezamových semínek
- 350 gramů těstovin farfalle
- 100 ml rostlinného oleje
- 65 ml sójové omáčky
- 65 ml rýžového octa
- 4 ml sezamového oleje
- 30 g cukru krystal
- špetka drceného zázvoru
- špetka drceného černého pepře
- 350 g kuřecích prs
- 10 g čerstvého koriandru
- 25 g nasekané cibule
Postup přípravy
- Na středním ohni si zahřejte pánvičku. Přidejte do ní sezamové semínka a za častého míchání je zlehka opečte. Následně pánvičku sundejte z ohně a dejte bokem.
- Na pánvičce orestujte kuřecí prsa nakrájená na malé kostičky.
- Do velkého hrnce napusťte vodu, tu osolte a přiveďte k varu. Následně do kastrolu dejte těstoviny a vařte zhruba 8 až 10 minut, dokud nebudou al dente. Těstoviny následně zceďte a propláchujte ledovou vodou až do doby, než vychladnou. Poté je přesypte do velké mísy.
- V shakeru či dobře uzavíratelné sklenici spolu smíchejte rostlinný olej, sójovou omáčku, ocet, sezamový olej, cukr, opražená sezamová semínka, zázvor a pepř. Následně tuto směs dobře protřepejte.
- Nakonec zbývá už jen jediné – do těstovin rovnoměrně promíchejte směs ze shakeru, kuřecí kousky, koriandr a cibulku. A aby to hezky vypadalo, můžete jídlo na talíři zlehka posypat sezamem.