TĚSTOVINY S RUKOLOVÝM PESTEM A KUŘECÍM MASEM

Na 4 porce potřebujete: 400 g kuřecích nebo krůtích prsou, 400 g těstovin, 200 g rukoly, 2 stroužky česneku, 200 g kešu ořechů, 200 g strouhaného parmezánu, sůl, pepř, 80 ml olivového oleje

Nejdříve naložte maso. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na proužky. Dejte je do misky a důkladně osolte a opepřete. Nakonec maso zalejte 40 ml olivového oleje, promíchejte a nechte odpočinout.

Do hrnce dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a pusťte se do pesta.

Do vysoké úzké nádoby dejte rukolu a zbylý olivový olej a začněte mixovat ponorným mixérem. Když bude rukola nasekaná nahladko, přisypte kešu ořechy, pokrájený česnek, sůl, pepř a parmezán a mixujte, dokud nevznikne jemná, jasně zelená kaše.

Když se voda začne vařit, dejte do ní těstoviny (například penne nebo fusilli) a vařte je doměkka. Nebojte se vodu pořádně osolit!

Pánev co nejvíce rozpalte. Pak na ni dejte maso, zprudka ho opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak oheň stáhněte a maso ještě asi 8 minut ze všech stran opékejte.

Těstoviny slejte a v misce smíchejte s připraveným pestem. Pesto nemusí být dost slané, proto těstoviny v misce klidně dochuťte solí. Pak do těstovin vmíchejte dozlatova opečené maso a můžete servírovat.

Na talíř dejte porci těstovin, pokud chcete, ozdobte ji trochou parmezánu, pesta nebo kešu ořechů.

 

Add a Comment