Kuře na pomerančích

Kuřecí čtvrtky (případně stehna) pečená s pomeranči a červenou cibulí.

Ingredience

  • 4 porce kuřete
  • 3 ks pomeranč
  • 3 ks červená cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 2 lžíce med
  •  sůl
  •  mletý barevný pepř
  •  mletá sladká paprika

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme marinádu: rozehřejeme med, přidáme šťávu ze dvou pomerančů, mletý barevný pepř a mletou sladkou papriku dle chuti.
  2. Porce kuřete nasolíme, vložíme do pekáčku a zalijeme marinádou.
  3. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, stroužky česneku na plátky a obojí nasypeme na kuřecí čtvrtky. Pomeranč nakrájíme na dílky (lepší je oloupat kůru, aby pak šťáva nebyla nahořklá) a přidáme do pekáčku.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 70-80 minut. Během pečení porce kuřete poléváme vypečenou šťávou.

    Servírujeme s rýží.

Kuře na pomerančích

Add a Comment