Marinované vepřové masíčko

Ingredience

  • Maso
  • 4 plátky vepřová kýta
  • 2 lžíce olej na smažení
  • Marináda
  • 2 vejce
  • 2 a 1/2 lžíce solamyl
  • 1 lžíce koření polévkové
  • 1 lžička pepř
  • 1 lžička majoránka
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 lžička sůl
  • 9 stroužků česnek

Postup přípravy

  1. Naklepeme maso a odložíme ho stranou. Smícháním uvedených surovin vytvoříme marinádu. Vložíme do ní maso, důkladně přikryjeme potravinářskou fólií nebo alobalem a necháme 24 hodin v chladničce řádně odležet.
  2. Druhý den smažíme na troše oleje na pánvi. Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolky.

 

Add a Comment