Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou

Ingredience

  • 8 plátků sušené šunky (prosciutto, tyrolský špek, balkánský pršut apod.)
  • 4× 125 g čekankové puky, podélně přepůlené
  • 90 g třtinového cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 8 vajec
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce másla
  • 4 velké krajíce tmavého kváskového
  • chleba

Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Obtočte sušenou šunku kolem půlek čekanky. Vzniklý balíček přitlačte ze všech stran do třtinového cukru a položte řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte 12–15 minut, až čekanka změkne a povrch zkaramelizuje. V půlce obraťte.

2 V míse rozšlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a vlijte na ně vaječnou směs. Zlehka míchejte asi minutu, až zkrémovatí. Vypněte zdroj tepla a nechte chvilku stát. Podávejte spolu s karamelizovanou čekankou na opečeném chlebu.

Add a Comment