Paštička paní domácí

Suroviny

  • kuřecí játra 600 g
  • větší cibule 1 ks
  • máslo 3 lžíce
  • portské víno 100 ml
  • smetana 100 ml
  • tymián
  • mandle 50 g
  • rukola na ozdobu
  • naložené brusinky
  • citron 1 ks
  • sůl a pepř 1 špetka

Na másle orestujeme cibuli,přidáme očištěná játra a restujeme.
Přilijeme portské víno a necháme vypařit alkohol,osolíme,opepříme,přidáme rozemnutou hrstičku tymiánu.
Sundáme z tepla a paštiku rozmixujeme, zjemníme smetanou, kterou postupně přiléváme.
Paštiku nalijeme do formy a dáme vychladit do lednice.
Při servírování dáme na talíř pár lístků salátu, na něj porci paštiky,vedle lžíci brusinek a čtvrtku nebo kolečko citronu.

Add a Comment