Špagety se špenátem, sušenými rajčaty a parmazánem
|Ingredience:
Špagety
(Linguine nebo jiné těstoviny)Čerstvý špenát 1-2 ksSušená rajčata naložená v oleji Cibule nebo šalotka Česnek 1-2 stroužek
(Může být i více, záleží na chuti)Strouhaný parmezán
(Gran Moravia, Grana Padano, aj.)Sůl, pepř, olivový olej
Očistíme a dobře omyjeme špenát. Nakrájíme nahrubo a dáme stranou.
Česnek oloupeme a plochou stranou nože jej rozmáčkneme. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme špenát, lehce podlijeme vodou a necháme pod pokličkou podusit. Za chvíli přidáme sůl a pepř podle chuti. Pozor, rajčata i parmazán jsou slané, tak aby výsledek nebyl přesolený. Dáme vařit těstoviny.
Až je špenát podušený, vyjmeme česnek, přidáme nakrájená rajčata, můžeme přidat i část nálevu a necháme opět podusit. Tentokrát necháme přikryté, aby se vypařila voda.
Uvařené a slité těstoviny přimícháme do pánve se špenátem a promícháme. Na talíři posypeme parmezánem.
Samotný špenát s rajčaty lze použít také jako přílohu k masu.