Toust se žampionem a špenátem

Ingredience

  • 50 g bylinkového másla
  • 4 žampiony portobello
  • 4 krajíčky chleba
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 4 plátky ovčího sýra (koliba, orava)
  • sůl a pepř

Postup přípravy

1. OSMAŽTE ŽAMPIONY
Rozpalte gril či troubu na 200 °C. Na dvou třetinách másla osmažte hlavičky žampionů, aby trochu zezlátly, změkly a pustily šťávu.

2. PŘIPRAVTE TOUSTY
Krajíčky chleba nasucho opečte v toustovači a pak je potřete zbylým máslem. Osmažené hlavičky žampionů vyjměte z pánve a dejte stranou.

3. KORUNUJTE DÍLO
Do šťávy na pánvi vhoďte nakrájené nožky, chvíli je duste, přidejte nasekaný špenát a minutu míchejte, až špenát zavadne. Osolte. Na toust položte hlavičku žampionu, špenátovou směs a navrch opepřený plátek sýra. Zapečte, aby se sýr rozpustil.

Add a Comment