Žebírka s kukuřičným salátem

Ingredience

  • 12 menších nebo 8 větších kousků vepřových žebírek
  • 150 ml barbecue omáčky
  • 340g konzerva kukuřice, slitá
  • ½ okurky, na kostičky
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nasekaná
  • ½ červené cibule, nasekaná
  • šťáva z ½ limetky + skrojky
  • sůl a pepř

Postup přípravy

1 Zahřejte gril. V hrnci osolené vody 15 minut povařte žebírka. Slijte a osušte. V pekáči obalte žebírka v omáčce, pak 8–10 minut grilujte (v troubě to bude trvat déle), v půlce obraťte. Žebírka by měla být propečená.

2 Ostatní přísady smíchejte v míse, osolte a opepřete.

3 Těsně před podáváním potřeste žebírky v pekáči tak, aby se rovnoměrně obalila v omáčce, pak maso rozdělte na talíře a podávejte se salátem a limetou.

Add a Comment