Žebírka s kukuřičným salátem
|Ingredience
- 12 menších nebo 8 větších kousků vepřových žebírek
- 150 ml barbecue omáčky
- 340g konzerva kukuřice, slitá
- ½ okurky, na kostičky
- 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nasekaná
- ½ červené cibule, nasekaná
- šťáva z ½ limetky + skrojky
- sůl a pepř
Postup přípravy
1 Zahřejte gril. V hrnci osolené vody 15 minut povařte žebírka. Slijte a osušte. V pekáči obalte žebírka v omáčce, pak 8–10 minut grilujte (v troubě to bude trvat déle), v půlce obraťte. Žebírka by měla být propečená.
2 Ostatní přísady smíchejte v míse, osolte a opepřete.
3 Těsně před podáváním potřeste žebírky v pekáči tak, aby se rovnoměrně obalila v omáčce, pak maso rozdělte na talíře a podávejte se salátem a limetou.