HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU

INGREDIENCE

  • 700 ghovězí maso
  • 1 cibule
  • libová slanina
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml vývaru
  • 1 mrkve
  • 5 stroužku česneků
  • 1 rajský protlak
  • hladká mouka
  • tymián
  • 2 bobkové listy
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Troubu rozehřejeme na 230°C. Maso nakrájíme na kostky o rozměru asi 4cm a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na kousky cca 3x2cm, orestujeme na jedné lžíci oleje. Vyndáme ji a na výpeku orestujeme kostky masa dohněda. Orestované maso přendáme do kastrolu, ve kterém ho budeme péct v troubě, k tuku přidáme plátek másla a ještě orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev. Zeleninu přidáme k masu, vše osolíme a opepříme, poprášíme dvěma lžícemi mouky a kastrolem zatřeseme, aby se maso obalilo moukou. Vložíme na 4 minuty do trouby. Poté vyndáme, teplotu v troubě snížíme na 150°C. Kastrol dáme na plotýnku a přilijeme vývar a červené víno tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a tymián, bobkový list. Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme 3 hodiny, po každé hodině promícháme.

Zeleninová kaše – povaříme v hrnci brambory a celer. Až je zelenina uvařená, rozmixujeme, přidáme vlažné mléko, máslo a osolíme. Vymixujeme do hladka.

 

20151206_091346 20151206_091410

Add a Comment