JABLEČNÝ „MED“

Konzistenčně něco mezi medem a marmeládou. Hodí se jak na chlebík s máslem, tak do pořádně povzbuzujícího čaje při nachlazení. Původní recept byl s hruškami, ale i z jablek myslím nadělá parádu., Ingredience na cca 5l „medu“:

INGREDIENCE

  • 3 kg jablek,
  • 2 kg krystalového cukru,
  • plechovka ananasu ,
  • citron dle chuti,
  • případně zázvor,

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme vymačkaný citron a společně s plechovkou ananasu proženeme mixérem. Přesuneme do hrnce, přidáme cukr a dáme vařit. Ač to tak možná nebude vypadat, jablka pustí hodně šťávy, není tedy potřeba piřdávat do vzniklé kaše další vodu. Vaříme dokud směs nezhoustne na správnou konzistenci, bude to trvat cca hodinu. Pokud chceme, můžeme do směsi přidat nastrouhaný zázvor v množství podle chuti. Ještě horké nalijeme do sklenic, které na chvíli otočíme dnem vzhůru.

Pozn. Já jsem se bála o trvanlivost, proto jsem pro jistotu přidala i malý pytlíček kyseliny citronové jako konzervant.

 

10440786_644240619029973_7485212504674159049_n

Add a Comment