KATŮV ŠLEH A BRAMBORÁČKY
|INGREDIENCE
- 400 gramů vepřové kýty,
- 1 červená cibule,
- svazek naťové cibulky (pouze bílá část).
- 1 červená paprika čerstvá,
- 1 feferonka,
- 300 g sterilovaného leča,
- 1 kyselá okurka,
- 2 lžíce worcesterské omáčky (Heinz),
- 4 lžíce kvalitního kečupu,
- sůl, pepř, olej,
- 2 stroužky česneku,
- NA BRAMBORAČKY:
- 2 velké brambory.
- 3 stroužky česneku,
- 2 vejce,
- 1 lžíce sušené majoránky,
- sůl, pepř,
- mouka,
-
- tuk na smažení
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču. V pánvi (ideálně ve woku) si rozpálíme tuk (sádlo nebo olej) , přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 5 minut. Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Dochutíme event. solí.. Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme z obou stran dozlatova.