KATŮV ŠLEH A BRAMBORÁČKY

INGREDIENCE

  • 400 gramů vepřové kýty,
  • 1 červená cibule,
  • svazek naťové cibulky (pouze bílá část).
  • 1 červená paprika čerstvá,
  • 1 feferonka,
  • 300 g sterilovaného leča,
  • 1 kyselá okurka,
  • 2 lžíce worcesterské omáčky (Heinz),
  • 4 lžíce kvalitního kečupu,
  • sůl, pepř, olej,
  • 2 stroužky česneku,
  • NA BRAMBORAČKY:
  • 2 velké brambory.
  • 3 stroužky česneku,
  • 2 vejce,
  • 1 lžíce sušené majoránky,
  • sůl, pepř,
  • mouka,
  • tuk na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.  Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.  V  pánvi (ideálně ve woku) si rozpálíme tuk (sádlo nebo olej) , přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 5 minut. Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Dochutíme event. solí.. Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme z obou stran dozlatova.
20160910_131945

Add a Comment