GRILOVANÉ ŽAMPIONY PLNĚNÉ SÝREM

INGREDIENCE

  • 500 g žampionů, 
  • 1 hermelín,
  • 2 rajčata,
  • 150 g eidamu,
  • hrst čerstvé bazalky,
  • sůl,
  • olej,
  • barevný pepř,

POSTUP PŘÍPRAVY

 Žampiony očistíme a uřízneme jim nožičky. Při nákupu žampionů vybírejte spíše větší kousky, které se budou lépe plnit. Do misky vložíme na drobno nakrájené nožičky. Smícháme je s pokrájenou bazalkou, na kousky nakrájeným hermelínem, na kostičky nakrájeným rajčaty a polovinou strouhaného eidamu. Směs ochutíme solí a pepřem. Směs naplníme do žampionů. Žampiony pomažeme olejem, na vrch poklademe zbytek eidamu a grilujeme asi 7 minut. Podáváme je samostatně nebo jako přílohu k masu. Žampiony ozdobíme kousky rajčete.
20160927_192519

Add a Comment