GRILOVANÉ ŽAMPIONY PLNĚNÉ SÝREM
|INGREDIENCE
- 500 g žampionů,
- 1 hermelín,
- 2 rajčata,
- 150 g eidamu,
- hrst čerstvé bazalky,
- sůl,
- olej,
- barevný pepř,
POSTUP PŘÍPRAVY
Žampiony očistíme a uřízneme jim nožičky. Při nákupu žampionů vybírejte spíše větší kousky, které se budou lépe plnit. Do misky vložíme na drobno nakrájené nožičky. Smícháme je s pokrájenou bazalkou, na kousky nakrájeným hermelínem, na kostičky nakrájeným rajčaty a polovinou strouhaného eidamu. Směs ochutíme solí a pepřem. Směs naplníme do žampionů. Žampiony pomažeme olejem, na vrch poklademe zbytek eidamu a grilujeme asi 7 minut. Podáváme je samostatně nebo jako přílohu k masu. Žampiony ozdobíme kousky rajčete.