MÁSLOVÉ ŘÍZKY S CIBULOVÝM SOSEM

INGREDIENCE

  • 10 plátků vepřového masa (kýta, pečeně nebo plec),
  • 4 cibule (na proužky),
  • sůl, mletý pepř,
  • mletá sladká paprika,
  • hladká mouka,
  • máslo.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli orestovat na oleji a rozprostřít na dno velkého pekáče nebo na plech. Maso z obou stran naklepat, osolit opepřit a lehce posypat mletou paprikou, obalit v hladké mouce a zprudka orestovat na oleji (pečlivě hlídat, výpek musí být tmavohnědý ne černý, spálenina by pak nepříznivě ovlivnila výslednou chuť sosu). Vložit do pekáče na cibuli a na každý kousek položit plátek másla. Výpek v pánvi zalít vodou, rozvařit a dosolit dle chuti, nalít na maso, aby bylo alespoň z poloviny potopené, přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme v troubě cca 45 minut na 170 stupňů. Poté odklopíme a necháme ještě asi 10-15 minutek dopékat pro barvu.
Výborné například s bramborovou kaší.

20161019_172007

 

Add a Comment