TVAROHOVO-OVOCNÝ ZÁKUSEK
|INGREDIENCE
- HNĚDÉ TĚSTO:
- 4 vejce,
- 1 hrnek cukru,
- 1/2 hrnku oleje,
- 1 hrnek mléka,
- 2 hrnky polohrubé mouky,
- prášek do pečiva,
- 1 PL kakaa,
- citronová kůra,
- BÍLE TĚSTO:
- 2 vejce,
- 1 hrnek krys, cukru,
- 500 g tvarohu,
- 1 hrnek mléka,
- 1 vanilkový puding,
- OKREM TOHO:
- jahodový kompót 2x435g,
- 300 ml kyslé smetany,
- 250 ml šlehačkové smetany,
- 1-2 PL moučkového cukru,
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve si připravíme 2 misky – na tmavé těsto a na světlé těsto.
TMAVÉ TĚSTO: celé vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, po strouhanou citronovou kůru a dobře vyšleháme. Odstavíme na chvilku bokem.
SVĚTLÉ TĚSTO: celé vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, pak práškový puding, mléko. Za každým dobře vyšleháme. Těsto je velmi řídké, ale nejmete obavy. Pečením se pěkné zatáhne. Dokončíme tmavé těsto. Přidáme don mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pres-leháme. Na vymastený, moukou vysypaný plech nalijeme 1/2 tmavého těsta, pak nalijeme celé světlé těsto a uložíme dobře odvapkané ovoce. Polijeme zbytkem tmavého těsta. Nerobte si starosti, ak se vám nepokryje celý zákusek tmavým těstem. Snažte se však v malém množství zalévat postupne. Dáme péct do předem vyhřát trouby na 180 C asi 35-40 minut. Necháme pořádně vychladnout. Smetanu smícháme s moučkovým cukrem. Šlehačkovou smetanu vyšleháme a opatrně vmícháme do kyselé smetany. Smetanovo-šlehačkovou masu natřeme na dobře vychlazení zákusek. Můžeme posypat kakaem, nebo čokoládou.
rozpis je na plech 30×40 cm