TVAROHOVO-OVOCNÝ ZÁKUSEK

INGREDIENCE

  • HNĚDÉ TĚSTO:
  • 4 vejce,
  • 1 hrnek cukru,
  • 1/2 hrnku oleje,
  • 1 hrnek mléka,
  • 2 hrnky polohrubé mouky,
  • prášek do pečiva,
  • 1 PL kakaa,
  • citronová kůra,
  • BÍLE TĚSTO:
  • 2 vejce,
  • 1 hrnek krys, cukru,
  • 500 g tvarohu,
  • 1 hrnek mléka,
  • 1 vanilkový puding,
  • OKREM TOHO:
  • jahodový kompót 2x435g,
  • 300 ml kyslé smetany,
  • 250 ml šlehačkové smetany,
  • 1-2 PL moučkového cukru,

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve si připravíme 2 misky – na tmavé těsto a na světlé těsto.

TMAVÉ TĚSTO: celé vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, po strouhanou citronovou kůru a dobře vyšleháme. Odstavíme na chvilku bokem.

SVĚTLÉ TĚSTO: celé vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, pak práškový puding, mléko. Za každým dobře vyšleháme. Těsto je velmi  řídké, ale nejmete obavy. Pečením se pěkné zatáhne. Dokončíme tmavé těsto. Přidáme don mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pres-leháme. Na vymastený, moukou vysypaný plech nalijeme 1/2 tmavého těsta, pak nalijeme celé světlé těsto a uložíme dobře odvapkané ovoce. Polijeme zbytkem tmavého těsta. Nerobte si starosti, ak se vám nepokryje celý zákusek tmavým těstem. Snažte se však v malém množství zalévat  postupne. Dáme péct do předem vyhřát trouby na 180 C asi 35-40 minut. Necháme pořádně vychladnout. Smetanu smícháme s moučkovým cukrem. Šlehačkovou smetanu vyšleháme a opatrně vmícháme do kyselé smetany. Smetanovo-šlehačkovou masu natřeme na dobře vychlazení zákusek. Můžeme posypat kakaem, nebo čokoládou.

rozpis je na plech 30×40 cm

20161113_144134

 

Add a Comment