ZELENINOVÁ S KAPÁNÍM

INGREDIENCE

  • NA POLÉVKU:
  • 2 mrkve,
  • 1 kedlubna,
  • kousek celeru,
  • kousek pórku,
  • šálek mraženého hrášku,
  • 2 lžíce  másla,
  • sůl,
  • NA KAPÁNÍ:
  • 1 vejce,
  • sůl /opatrně/,
  • 2 lžíce polohrubé mouky,
  • špetka strouhaného muškátového oříšku,
  • lžička vody /nebo víc dle potřeby/,

POSTUP PŘÍPRAVY

Na rozehřátém másle osmahneme všechnu zeleninu /vyjma hrášku/, kterou si nakrájíme na libovolné tvary. Restujeme 5 minut, pak zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Kdo není nepřítelem bujonů, může pro zvýraznění chuti přidat gelový bujon Knorr Zeleninový. Do hrníčku rozklepneme vejce, opatrně osolíme, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme mouku, vodu a vidličkou vyšleháme spíše řidší těstíčko. To pak pramínkem přiléváme do vroucí polévky a vidličkou rozmícháme. Udělá to jakoby takové „cucky“. Polévku dochutíme a na závěr přidáme mražený hrášek. Pokud máme, přidáme nasekané bylinky /pažitka, libeček, …/

 

 

Add a Comment