ZELENINOVÁ S KAPÁNÍM
|INGREDIENCE
- NA POLÉVKU:
- 2 mrkve,
- 1 kedlubna,
- kousek celeru,
- kousek pórku,
- šálek mraženého hrášku,
- 2 lžíce másla,
- sůl,
- NA KAPÁNÍ:
- 1 vejce,
- sůl /opatrně/,
- 2 lžíce polohrubé mouky,
- špetka strouhaného muškátového oříšku,
- lžička vody /nebo víc dle potřeby/,
POSTUP PŘÍPRAVY
Na rozehřátém másle osmahneme všechnu zeleninu /vyjma hrášku/, kterou si nakrájíme na libovolné tvary. Restujeme 5 minut, pak zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Kdo není nepřítelem bujonů, může pro zvýraznění chuti přidat gelový bujon Knorr Zeleninový. Do hrníčku rozklepneme vejce, opatrně osolíme, nastrouháme muškátový oříšek, přidáme mouku, vodu a vidličkou vyšleháme spíše řidší těstíčko. To pak pramínkem přiléváme do vroucí polévky a vidličkou rozmícháme. Udělá to jakoby takové „cucky“. Polévku dochutíme a na závěr přidáme mražený hrášek. Pokud máme, přidáme nasekané bylinky /pažitka, libeček, …/