PEČENÉ ČESNEKOVÉ BRAMBORY S PARMAZÁNEM

INGREDIENCE

  • brambory,
  • olivový olej,
  • česnekový prášek,
  • sůl,
  • koření na pečené brambory,
  • strouhaný parmezán,
  • čerstvá petrželka,
  • DIP:
  • zakysaná smetana,
  • niva,

POSTUP PŘÍPRAVY

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.  Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Ve velké misce je promícháme s olivovým olejem, solí, česnekovým práškem, parmezánem a kořením.  Každý měsíček uložíme na plech tak, aby se jeden druhého nedotýkal. Vrch můžeme ještě posypat parmazánem. Pečeme do zlata a na konci brambory posypeme nasekanou petrželkou.

DIP:

Nivu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme zakysanou smetanu a důkladně vymícháme do hladka. Dobrou chuť!

 

Add a Comment