ŽAMPIONY “ Wellington „

INGREDIENCE

  • 2 velké žampiony s širokou hlavou, nejlépe Portobello,
  • 100 g nivy,
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu,
  • 1 šalotka nebo malá cibulka,
  • 1 stroužek česneků,
  • tymián,
  • listové těsto,
  • sůl,
  • olej,
  • 1 vejce na potření,

POSTUP PŘÍPRAVY

Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou  pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme. Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme.  Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit. Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru. Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme. Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.

Vložíme do trouby rozpálené na 180 – 200C a pečeme dozlatova.

Add a Comment