HRNÍČKOVÝ CHLÉB PRO ZAČÁTEČNÍKY

INGREDIENCE

  • 3 hrníčky hladké mouky nebo mouky na chléb,
  • 1 KL droždí sušení,
  • 2 KL soli,
  • 1,5 hrníčku vody,
  • semínka slunečnice,

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny spolu v misce promícháme abych se dobře spojili. Misku zakryjeme a necháme při pokojové teplotě těsto kynout asi 8 hodin. Minimálně 6 a maximálně 12 hodin. Čím déle těsto kyne tým budou oka v střede vetší.  Když těsto vykyne, rozehřejeme troubu aj s pekáčem a pokličkou na 250 C. Těsto přeložíme do horoucího pekáče, zakryjeme pokličkou a vložíme do spodní časti trouby na 30 minut péct. Pak pekáč vytáhneme a pokličku dáme bokem. Znova vložíme do trouby bez pokličky na 20 minut na 230 C. Tak se propeče kůrka chleba krasne do zlata.

Add a Comment