ŘÍZKY NARUBY

INGREDIENCE

  • vepřová kýta
  • sůl, pepř
  • strouhanka
  • vejce
  • olej na smažení
  • masox
  • kečup
  • máslo
  • koření podle chuti

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Vepřové maso nakrájíme na plátky, omyjeme, osušíme a rozklepeme. Potom maso osolíme a opepříme. Kdo chce, může maso potřít utřeným česnekem.Nejdříve řízky upěchujeme ve strouhance, potom obalíme ve vejci a smažíme v rozpáleném tuku dozlatova.

Omáčku můžeme ale nemusíme dělat podle chuti. Rozpustíme masox v horké vodě, přidáme kečup, koření podle chuti a máslo. Zalijeme maso a necháme péct v troubě na 150 C hodinu, pul hodiny přikryjeme alobalem.

 

20151030_113015

 

 

Add a Comment