KUŘECÍ VÝVAR S DROŽĎOVÝMI KNEDLÍČKY

INGREDIENCE

  • 2 kuřecí kostry,
  • 1 mrkev,
  • 1 petržel,
  • kousek celeru,
  • 1 cibule,
  • petrželka,
  • 4 stroužky česneku,
  • sůl, pepř,
  • NA KNEDLÍČKY:
  • 2 droždí,
  • menší cibulka,
  • 2 vejce,
  • máslo,
  • 2 stroužky česneku,
  • sůl, pepř,
  • muškátový květ,
  • strouhanka,

POSTUP PŘÍPRAVY

Do studené vody dáme kostry a nakrájenou, očištěnou zeleninu. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Když voda začne vřít, sbíráme pěnu. Vaříme 40 minut, pak vývar přecedíme. Na troše másla zpěníme cibulku, přidáme droždí, odstavíme, když směs vystydne, vmícháme vejce, koření a strouhanku. Vytvoříme knedlíčky, které zavařujeme do vroucí vody na 4 minuty dle velikosti. Do čirého vývaru přidáme nakrájenou syrovou mrkev, pět minut povaříme, pak v ní prohřejeme knedlíčky a zdobíme petrželkou.

20160321_145458 20160321_145450 20160321_145434

 

Add a Comment