KUŘECÍ VÝVAR S DROŽĎOVÝMI KNEDLÍČKY
|INGREDIENCE
- 2 kuřecí kostry,
- 1 mrkev,
- 1 petržel,
- kousek celeru,
- 1 cibule,
- petrželka,
- 4 stroužky česneku,
- sůl, pepř,
- NA KNEDLÍČKY:
- 2 droždí,
- menší cibulka,
- 2 vejce,
- máslo,
- 2 stroužky česneku,
- sůl, pepř,
- muškátový květ,
- strouhanka,
POSTUP PŘÍPRAVY
Do studené vody dáme kostry a nakrájenou, očištěnou zeleninu. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Když voda začne vřít, sbíráme pěnu. Vaříme 40 minut, pak vývar přecedíme. Na troše másla zpěníme cibulku, přidáme droždí, odstavíme, když směs vystydne, vmícháme vejce, koření a strouhanku. Vytvoříme knedlíčky, které zavařujeme do vroucí vody na 4 minuty dle velikosti. Do čirého vývaru přidáme nakrájenou syrovou mrkev, pět minut povaříme, pak v ní prohřejeme knedlíčky a zdobíme petrželkou.