MEDOVÁ ŽEBÍRKA S PEČENÝMI BRAMBORAMI

INGREDIENCE

  • asi kilo žebírek,
  • MARINÁDA:
  • 200 ml černého piva,
  • lžíce medu,
  • 3 lžíce worcestru,
  • 1 lžíce dijonské hořčice,
  • 4 stroužky česneku,
  • drcený kmín, sůl, pepř,
  • uzená paprika, uzená sůl,
  • NA BRAMBORY:
  • malé brambůrky
  • šalotky, slanina,
  • hrubá sůl, drcený kmín,
  • rozmarýn, olivový olej,
  • NA OMÁČKU:
  • konzerva krájených rajčat v tomatě,
  • 3 lžíce hnědého cukru,
  • lžíce balsamika,
  • 1 cibule,
  • 4 stroužky česneku,
  • pár semínek z čilli papričky,
  • cider,
  • sůl a pepř,
  • worcester,

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Druhý den si připravíme alobal a každou porci zabalíme. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180°C hodinku. Pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou, která nám zbyla a přidáme pár větviček rozmarýnu. Pečeme odkryté půl hodinky a otočíme. Přůběžně poléváme výpekem a po půl hodince zase otočíme. Po upečení vyndáme. V průběhu pečení si mezitím předvaříme malé brambory v osolené vodě a uděláme mističky z alobalu, kam dáme pokrájenou slaninu, šalotku, brambory, pokapeme oliv. olejem a vše osolíme a opepříme. Zapečeme do zlatova. Na omáčku si dáme do mixovací nádoby rajčata, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Přendáme do kastrůlku a přidáme asi 2 deci cidru. Provaříme do zhoustnutí.

12647267_892585350862164_1721066044725958093_n

 

Add a Comment