ŠŤAVNATÉ PEČENÉ KUŘE NA ZELENINĚ
|INGREDIENCE
- 2 – 3 cibule,
- 5 velkých mrkví,
- 3 kořeny petržele,
- 1 celer,
- 6-10 porcí kuřecího masa,
- 5-6 ks bobkového listu,
- 5 stroužků prolisovaného česneku,
- sůl, pepř, koření na kuře,
- provensálské koření,
- 1 malý rajský protlak- ředěný s vodou a 1 lžící ostrého kečupu,
- olej,
POSTUP PŘÍPRAVY
Do pekáče dáme trochu oleje. Dno pokryjeme cibulí na plátky a nebo na slabá kolečka. Přidáme nakrájenou zeleninu. Na zeleninu položíme rozporcované a okořeněné kuře. Kuře potřeme i prolisovaným česnekem. Vhodíme bobkové listy,
podlijeme kečupem a posypeme provensálským kořením. Na vrch pekáče dáme alobal a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu. Občas kuře podléváme šťávou z pekáče a ke konci vyndáme alobal a zapečeme dozlatova.