OHNIVÉ KUŘE

INGREDIENCE

  • 1 kg kuřecích křidélek,
  • 2 cibule,
  • 0,5 l černého piva,
  • 1 lžíce hladké mouky na jíšku,
  • 1 lžice másla,
  • olej,
  • chilli,
  • med,
  • pepř, sůl,

POSTUP PŘÍPRAVY

V menším hrnci na rozpuštěném másle zpěníme hladkou mouku, mícháme, připravíme si jíšku. Do tukem vymazaného pekáčku nasypeme oloupanou, na kostičky pokrájeno cibuli. Omytá, osušená křidélka osolíme, okořeníme pepřem a chilli, vložíme do pekáčku na cibuli, zakápneme medem a podlijeme černým pivem.  Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme, až kuřecí křidélka pěkně zezlátnou. Ke konci pečení pekáček vytáhneme z trouby, křidléka přendáme na talíř, šťávu z výpeku dolijeme pivem, zahustíme jíškou, omáčku pak za stálého míchání chvíli provaříme na zdroji tepla. Nakonec křidélka vrátíme zpět do pekáčku a dáme je ještě na pár minut do trouby zapéci..

Servírujeme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Add a Comment