OHNIVÉ KUŘE
|INGREDIENCE
- 1 kg kuřecích křidélek,
- 2 cibule,
- 0,5 l černého piva,
- 1 lžíce hladké mouky na jíšku,
- 1 lžice másla,
- olej,
- chilli,
- med,
- pepř, sůl,
POSTUP PŘÍPRAVY
V menším hrnci na rozpuštěném másle zpěníme hladkou mouku, mícháme, připravíme si jíšku. Do tukem vymazaného pekáčku nasypeme oloupanou, na kostičky pokrájeno cibuli. Omytá, osušená křidélka osolíme, okořeníme pepřem a chilli, vložíme do pekáčku na cibuli, zakápneme medem a podlijeme černým pivem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme, až kuřecí křidélka pěkně zezlátnou. Ke konci pečení pekáček vytáhneme z trouby, křidléka přendáme na talíř, šťávu z výpeku dolijeme pivem, zahustíme jíškou, omáčku pak za stálého míchání chvíli provaříme na zdroji tepla. Nakonec křidélka vrátíme zpět do pekáčku a dáme je ještě na pár minut do trouby zapéci..
Servírujeme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.