JOGURTOVÉ KUŘECÍ ŘÍZKY
|INGREDIENCE
- 1 kg kuřecích prs nebo stehen,
- 200 g strouhaného sýra,
- 200 g strouhanky,
- 150 g másla,
- NA MARINÁDU:
- 150 ml bílého jogurtu
- 1 lžíce hořčice,
- 4 stroužky česneku,
- 2 vejce,
- šťáva z půlky citrónu,
- pepř, sůl,
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso si umyjeme a řežeme na řízky, podle potřeby jemně naklepeme a napacujeme do marinády, kterou jsme si připravili smícháním všech surovin. Necháme je tam min. dvě hodiny, nejlépe přes noc. Plech si vyložíme papírem na pečení a naskládáme řízky, které vybíráme z marinády (tak aby na nich marinády zůstalo co nejvíce) a obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem. Na každý řízek položíme plátek másla a dáme péct do trouby vyhřáté tak na 180 stupňů. Pečeme cca 45 min a v polovině pečení řízky otočíme. Podáváme s bramborami na různý způsob. Dobrou chuť!