ROZMARÝNOVÉ KOTLETY
|INGREDIENCE
- 4 vepřové kotlety s kosti,
- 100 ml vývaru,
- 2 lžíce citronové šťávy,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 1 lžíce másla,
- 1 svazek rozmarýnu,
- 1 lžičku strouhané citronové kúry,
- sůl,
POSTUP PŘÍPRAVY
Rozmarýn zbavíme stonků a otrhané lístky smícháme s olivovým olejem, citronovou kůrou a šťávou. Kotlety očistíme, osušíme a osolíme. Potřeme je marinádou a necháme zakryté asi 30 minut odležet stranou. Z marinovaných kotlet setřeme přebytečnou marinádu a na středním plameni rozehřejeme pánev. Kotlety poté z obou stran opečeme dozlatova. Celkem asi 5 až 8 minut. Hned poté odstavíme přidáme horský vývar a krátce povaříme. Na konci vmícháme máslo a podle potřeby dochutíme soli a pepřem. Spolu se šťávou pak podáváme. Podáváme s bramborami pečenými ve slupce nebo s americkými bramborami.