HRNÍČKOVÝ CHLÉB PRO ZAČÁTEČNÍKY
|INGREDIENCE
- 3 hrníčky hladké mouky nebo mouky na chléb,
- 1 KL droždí sušení,
- 2 KL soli,
- 1,5 hrníčku vody,
- semínka slunečnice,
POSTUP PŘÍPRAVY
Všechny suroviny spolu v misce promícháme abych se dobře spojili. Misku zakryjeme a necháme při pokojové teplotě těsto kynout asi 8 hodin. Minimálně 6 a maximálně 12 hodin. Čím déle těsto kyne tým budou oka v střede vetší. Když těsto vykyne, rozehřejeme troubu aj s pekáčem a pokličkou na 250 C. Těsto přeložíme do horoucího pekáče, zakryjeme pokličkou a vložíme do spodní časti trouby na 30 minut péct. Pak pekáč vytáhneme a pokličku dáme bokem. Znova vložíme do trouby bez pokličky na 20 minut na 230 C. Tak se propeče kůrka chleba krasne do zlata.