SALÁT S KUŘECÍM MASEM
|INGREDIENCE
- 200 g kuřecího masa,
- 1 lžička kvalitní sójové omáčky,
- 1 lžička worcesterské omáčky,
- 2 lžičky koření Čarodějka,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 lžíce pomerančové šťávy,
- 2 lžičky solamylu,
- NA SALÁT A ZÁLIVKU:
- 150 g směsi listových salátů (čekanka, ledový salát, rukola…),
- 1 lžíce tekutého medu,
- kousek pomeranče,
- 2 lžíce pomerančové nebo citronové šťávy,
- sůl, čerstvě drcený pepř,
- 2 lžíce olivového oleje,
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso nakrájíme na větší kousky, přidáme ingredience na marinádu, řádně promícháme a necháme minim, hodinu odležet. Pak na trošce rozpáleného oleje restujeme z obou stran 7 minut. Podle potřeby dosolíme. Suroviny na zálivku prošleháme metličkou. Na talíř dáme salát, přelijeme zálivkou, přidáme maso a kousky pomeranče. Můžeme zakápnout balzamikovým krémem. Podáváme s rozpečenou bagetkou.