Cheesecake s rozpečenými jahodami

Ingredience

Na korpus

Na jahody

    • 375 g ricotty
    • 375 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
    • 230 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)
    • 3 vejce
    • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 125 g máslových sušenek (například Opavia)
    • 55 g mletých mandlí (prodává např. Diana – Svět oříšků)
    • 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
    • 500 g jahod, omytých, odstopkovaných
    • 90 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C.

Jahody naskládejte do zapékací mísy, posypte cukrem a dejte péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.

Na korpus zpracujte sušenky v robotu, aby se rozdrobily. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte v soudržnou hmotu.

Kruhovou otvírací dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dovnitř natlačte stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a prošlehejte. Směs přelijte do formy a pečte jednu hodinu a deset minut nebo tak dlouho, až budou okraje zlaté a náplň se bude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a podávejte s rozpečenými jahodami.

Add a Comment