KUŘECÍ ZÁVITKY PLNĚNÉ ŠPENÁTEM NEBO SUŠENÝMI RAJČATY

Na 2 porce potřebujete: 2 větší kuřecí prsa, hrst sušených rajčat, 200 g čerstvého špenátu, 150 g anglické slaniny, sůl, pepř, 6 brambor, 100 ml mléka, hrst čerstvého tymiánu a oregana, 2 lžíce olivového oleje, trochu vody na podlití, 4 párátka

Brambory oškrábejte, omyjte, nakrájejte na stejně velké kousky a dejte vařit do studené osolené vody.

Troubu dejte hřát na 200 °C a začněte připravovat maso. Prsa rozkrojte na půlku a důkladně je rozklepejte na slabé plátky. Maso nasolte a opepřete a začnete tvořit rolády – položte plátek slaniny, na něj kuřecí maso a doprostřed sušená rajčata nebo hrstičku špenátu, množství se nedá přesně určit, záleží na velikosti masa. Rolády zamotejte, upevněte párátkem a vyskládejte do pekáčku.

Bylinky nasekejte nahrubo a roládky v pekáčku jimi bohatě posypejte ze všech stran. Polejte je trochou oleje a podlejte asi centimetrem vody. Dejte péct na 15 minut.

Počkejte, až se brambory uvaří. Když jsou uvařené úplně do měkka, trochu je rozmačkejte, přidejte mléko pokojové teploty a promíchejte. Zbylý špenát nasekejte a vmíchejte k bramborám.

Maso vyndejte z trouby, brambory dejte na talíř, přidejte jedno maso plněné rajčaty, jedno plněné špenátem a přelejte trochou výpeku.

 

Add a Comment