Meruňkově-jogurtová terina

• 500 ml hustého řeckého jogurtu
• 4 lžíce medu
• 250 ml smetany ke šlehání
• 1 citron, nastrouhaná kůra
• 500 g meruněk, z domácích kompotovaných meruněk
• rum
• 2 balení sušenek esíčka

Menší formu na terinu, o objemu jeden litr, vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem. jogurt
smíchejte s dvěma lžícemi medu, pak přidejte dotuha vyšlehanou smetanu a kůru z jednoho
citronu. Meruňky buď pouze promíchejte nebo lehce svaříme se zbylým medem a lžící rumu. esíčka
rozdrobte a začněte vrstvit: na dno formy dejte třetinu jogurtové směsi, na ni část rozdrobených
esíček, část meruněk, druhou třetinu jogurtu, esíčka, meruňky a zbylou jogurtovou směs. Dejte mrazit na
minimálně čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Obraťte a po patnácti minutách nakrájejte na kousky.
Podávejte ozdobené meruňkami.

Add a Comment