PAPRIKOVÝ LUSK S RAJSKOU OMÁČKOU

Pro 4 osoby: 4 velké papriky
300 gramů mletého masa
100 gramů vařené rýže
120 gramů protlaku
masox
2 lžíce sádla
2 cibule
2 stroužky česneku
nové koření, bobkový list, celý pepř, muškátový oříšek, skořici /perníkové koření/, cukr
hladká mouka dle potřeby

Recept: papriky vydlabeme a naplníme směsí z mletého masa, vařené rýže, cibule, česneku, muškátového květu. Dáme je péci s bobkovým listem do remosky. Na máslo dáme cibulku, necháme jí zesklovatět, přidáme protlak, zatrestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou /pak přidáme masox/, skořici, cukr, pepř a provaříme, smíchbáme hladkou mouku s vodou /amerika/ a zahustíme omáčku. Pak ještě deset minut provaříme. Podáváme s knedlíkem

Add a Comment