Krémové těstoviny s bazalkou

Ingredience

    • 400 g špaget
    • 1 lžíce kaparů v soli, opláchnutých a okapaných
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 4 stroužky česneku, prolisované
    • 1 lžíce strouhané citronové kůry
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 hrsti bazalkových lístků (90 g)
    • 4 hrsti listů mladého špenátu (90 g)
    • hobliny parmazánu k podávání

Postup přípravy

Uvařte těstoviny na skus podle pokynů na obalu. Na malé pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte kapary a 2–3 minuty je opékejte, až mírně zezlátnou. Odložte je na papírovou utěrku, aby z nich okapal přebytečný tuk. Ve velké pánvi rozpalte zbytek oleje a pak na mírném ohni asi 2 minuty opékejte česnek. Pozor, aby příliš nezezlátl – je pak hořký.  Přidejte citronovou kůru a šťávu, smetanu, osolte, opepřete a povařte 3–5 minut do zhoustnutí. Přidejte scezené těstoviny, promíchejte a sejměte z ohně. Vmíchejte bazalku, špenát a kapary. Podávejte ozdobené parmazánem.

Add a Comment