Krůtí medailonky na brusinkách

Ingredience

  • 400 g krůtí prsa
  • 4 plátky slanina
  • 2 jablka
  • 4 lžíce máslo
  • 2 lžíce brusinky
  • podle potřeby drůběží vývar
  • 50 ml smetana
  •  trocha soli a pepře

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na kousky ve velikosti medailonků. Pak maso osolíme a opepříme podle chuti. Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců.
  2. Na horké pánvi orestujeme slaninu dozlatova. Potom ji vyjmeme, přidáme polovinu másla a jablka, která necháme zkaramelizovat. Jablka vyjmeme a spolu se slaninou uchováme v teple.
  3. Do pánve přidáme druhou polovinu másla, na kterém krůtí maso opečeme ze všech stran dorůžova. Medailonky vyjmeme a též uchováme v teple.
  4. Do zbylého výpeku vmícháme brusinky a asi 3 minuty restujeme. Omáčku trochu zředíme silným vývarem, zjemníme smetanou a krátce povaříme. Podle potřeby ještě dosolíme.
  5. Maso, slaninu a jablka dáme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.

medailonky medailonky2

Add a Comment