Kuřecí burger

Ingredience

    • 300 g kuřecího masa, namletého nebo jemně sekaného
    • 50 g čerstvě namleté strouhanky
    • 1 vejce
    • 1 jemně nasekaná cibule
    • mořská sůl
    • čerstvě namletý černý pepř
    • 20 ml slunečnicového oleje
    • 4 bílé žemle posypané sezamovými semínky – nejlépe měkké, hodící se na burgry
    • 4 listy ledového salátu
    • 1 avokádo, oloupané a nakrájené na kolečka
    • kečup k podávání

Postup přípravy

Kuřecí maso, strouhanku, vajíčko, cibuli, sůl a pepř dejte do mísy a dobře prohněťte. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a z každého vytvarujte placičku.

Na středním plameni rozehřejte středně velkou pánev, vlijte olej a postupně na něm osmahněte kuřecí placičky, tři až čtyři minuty po každé straně.

Žemle rozkrojte a naplňte je: dospod položte list ledového salátu, pak placičku, navrch avokádo, přikryjte houskou a ozdobte větším párátkem. Podávejte s kečupem.

Add a Comment