Lesnická krkovička

  • sůl
  • 1 lžíce omáčka worchesterová
  • 1 lžíce omáčka sójová
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžičky koření grilovací
  • 2 lžíce olej
  • 2 lžíce bylinky čerstvé
  • 4 stroužky česnek
  • 600 g vepřová krkovice

Maso očistěte, osušte, nakrájejte na plátky, naklepte a osolte.
Česnek očistěte a prolisujte. Čerstvé bylinky (petrželová nať, pažitka, kopr) nasekejte.
Do misky nalijte olej a přidejte bylinky, česnek, grilovací koření, hořčici a sójovou a worchesterovou omáčku.
Nezapomeňte směs dobře promíchat.
Do marinády namočte plátky masa a nechte je v chladu odležet minimálně dvě hodiny.
Poté dejte maso na gril.
Podávejte ho se zeleninovým salátem, ale pochutnáte si na něm i s čerstvým pečivem.

Lesnická krkovička

Add a Comment