Lesnická krkovička
|- sůl
- 1 lžíce omáčka worchesterová
- 1 lžíce omáčka sójová
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžičky koření grilovací
- 2 lžíce olej
- 2 lžíce bylinky čerstvé
- 4 stroužky česnek
- 600 g vepřová krkovice
Maso očistěte, osušte, nakrájejte na plátky, naklepte a osolte.
Česnek očistěte a prolisujte. Čerstvé bylinky (petrželová nať, pažitka, kopr) nasekejte.
Do misky nalijte olej a přidejte bylinky, česnek, grilovací koření, hořčici a sójovou a worchesterovou omáčku.
Nezapomeňte směs dobře promíchat.
Do marinády namočte plátky masa a nechte je v chladu odležet minimálně dvě hodiny.
Poté dejte maso na gril.
Podávejte ho se zeleninovým salátem, ale pochutnáte si na něm i s čerstvým pečivem.