Marinované sladké kuře

Ingredience

  • 4 vykostěná kuřecí prsíčka s kůží
  • 2 utřené stroužky česneku
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 limetu, nakrájenou na 4 klínky,
  • k podávání (není nutné)

Na marinádu:

  • 3–4 lžíce chilli omáčky (množství
  • přizpůsobte své chuti)
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje

 

Postup přípravy

1. smíchejte marinádu Předehřejte gril na vysokou teplotu. Na marinádu smíchejte ve velké míse chilli omáčku, med a olej.

2. připravte kuřecí maso Ostrým nožem vytvořte na každém kousku masa tři až čtyři příčné zářezy. Osolte a opepřete, pomocí prstů uvolněte kůži na prsíčkách a nacpěte pod ni česnek. Spodní část každého prsíčka rovnoměrně potřete marinádou. Zbytek omáčky uschovejte na později.

3. ogrilujte a podávejte Kuře položte potřenou stranou nahoru na grilovací mřížku v troubě a grilujte osm minut, dokud nebude maso lákavě zlatavé. Potom prsíčka obraťte, pomašlujte je zbytkem marinády a pečte dalších šest až osm minut, dokud se kuře dostatečně nepropeče. Podávejte se skrojkem limetky na pokapání, máte-li chuť.

Kouzelná přísada
Olivový olej přinesl do českých domácností chuť Středomoří a úlevu cévám zatěžovaným těžkou tuzemskou stravou. Hvězdou na trhu je extra panenský olivový olej Monini Bios, jehož kvality si vysloužily prestižní mezinárodní ocenění BIOL Award, udělované nejlepšímu bio oleji. Lisuje se za studena z oliv pěstovaných podle zásad ekologického zemědělství, takže hledáte-li čistě přírodní surovinu bez zátěže nadbytečných, zdraví škodlivých látek, navíc s velmi jemnou vyváženou chutí, která nepřebije ostatní suroviny v pokrmu, jste u cíle. Půl litru extra panenského olivového oleje Monini Bios stojí kolem 190 Kč a seženete ho v supermarketech, například v Intersparu.

Add a Comment