Losos s citronovými bramborami

Na 1 porci potřebujete: 100 g lososa, 5 ml olivového oleje, 200 g brambor, 50 g listového špenátu, 2 citrony, sůl, pepř, čerstvé bylinky (k rybě se hodí třeba rozmarýn nebo hladkolistá petržel)

Postup: Lososa čistěte, bohatě osolte a opepřete. Následně vmasírujte směs bylinek a citronové kůry z jednoho citronu. Na pánvi rozpalte polovinu připraveného oleje a lososa na něm zprudka opečte. Pak ho dejte do předehřáté trouby na 180 °C dopéct. Trvá to asi 15 minut. Mezitím si uvařte brambory, nakrájejte je na kostky a smíchejte s listovým špenátem. Směs osolte, opepřete a ochuťte citronem.

Tip: Pokud by vám jídlo přišlo příliš suché, můžete si k němu připravit jednoduchý dip z 50 g bílého jogurtu, soli, pepře a libovolných bylinek.

Add a Comment