Opékané hovězí se zeleninou

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 2 × 200g plátky hovězí roštěné, zbavené tuku, na proužky
    • 1 hlávka brokolice, rozebraná na růžičky
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 300 g cukrového či mraženého hrášku
    • 4 jarní cibulky, na silná kolečka
    • 3 kusy zelí pak-čoi, oddělené listy
    • nakrájené na čtvrtiny, nebo 300 g pekingského zelí, nakrájeného na větší kousky, popř. listů špenátu
    • 4 lžíce omáčky hoisin

Postup přípravy

1 Ve woku či velké nepřilnavé pánvi pořádně zahřejte olej, vsypte proužky masa a 3–4 minuty opékejte dohněda. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

2 Brokolici a česnek vložte do pánve, zastříkněte vodou a na vysokém plameni 4–5 minut prohřívejte a obracejte, aby začaly měknout. Přidejte hrášek, cibulky a zelí či špenát, za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, pak vmíchejte omáčku hoisin a maso. Rychle prohřejte, zdá-li se směs suchá, přidejte trochu vody. Jezte s nudlemi či rýží.

Add a Comment