Maso v krustě z ovesných vloček

Ingredience

  • 800 g vepřové panenky, kýty nebo vepřové pečeně zbavené kosti a tuku
  • 1 lžíce meruňkového džemu
  • 50 g strouhanky
  • 50 g ovesných vloček
  • 3 větvičky tymiánu nebo 1 lžička sušeného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl na dochucení

Postup přípravy

1. Obalte maso
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a potřete pěkně ze všech stran džemem.

2. Upečte jej
Smíchejte strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalte vepřové. Přemístěte je do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečte asi hodinu, až je maso pěkně propečené; můžete ho podlít trochou vody. Pak je vyjměte z trouby a před podáváním nechte odkryté asi deset minut odpočívat. Pokrájejte.

Podávejte s opečenými bramborami.

Add a Comment