Špagety s citronem a parmazánem

Ingredience

    • 300 g špaget
    • 200 g mraženého hrášku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibuli, jemně nakrájenou
    • 200 g tvarohové pomazánky (nebo bylinkami ochuceného čerstvého smetanového sýra)
    • jemně nastrouhanou kůru z 1 citronu
    • 6 lžic strouhaného suššího sýra typu parmazán
    • 2 lžíce jemně nasekané petrželky nebo pažitky
    • sůl a pepř

Postup přípravy

1. Uvařte špagety tak, aby byly na skus. Na poslední tři minuty varu k nim přisypte hrášek.

2. Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, ale příliš se nezabarvila do červena. Vmíchejte tvarohovou pomazánku a trochu vody od těstovin, vše rozmíchejte na jemnou hladkou omáčku. Přidejte do ní citronovou kůru a dvě třetiny sýra.

3. Sceďte špagety a hrášek, vraťte je do hrnce a přelijte omáčkou. Promíchejte, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, posypte zbylým sýrem a petrželkou nebo pažitkou a podávejte, nejlépe s míchaným listovým salátem.

Add a Comment