Vepřové řízky v oříškovém kabátě
|Ingredience
-
- 4 tenké vepřové řízky, každý o asi 100 g
- 3–4 lžíce mouky na obalování
- 1 důkladně rozmíchané vejce
- 80 g strouhanky
- 3 lžíce nasekaných opražených lískových oříšků
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- kůru z jednoho citronu
- 4 lžíce olivového či slunečnicového oleje
- sůl a pepř
- oříšek másla
- K podávání:
- zelený salát
- 4 skrojky citronu
Postup přípravy
1. Naklepejte řízky tak, aby byly vysoké jen asi tři milimetry. Suroviny na obalování dejte do tří misek. Do strouhanky zamíchejte tymián, oříšky i citronovou kůru a dochuťte pepřem a solí.
2. Řízky obalte (přebytečnou mouku i strouhanku oklepejte) a položte na talíř nebo prkénko.
3. V pánvi rozpalte olej a řízky smažte tak dvě minuty po každé straně, dokud nezhnědnou a nebudou pevné a křupavé. Na závěr smažení přidejte trochu másla. Hotové řízky vkládejte do předehřáté trouby, aby nevystydly, než osmažíte ty zbývající. Podávejte se zeleným salátem a skrojky citronu.