Vepřový steak s kukuřicí

Běžné každodenní vaření přenechávám s radostí raději manželce, ale u grilu jsem pánem já. Baví mě už jenom ta atmosféra kolem grilování – vše předem naložit, přichystat všelijaká dochucovadla, saláty a omáčky. A chvilka napětí, kdy všichni ochutnají první kousek masa – ozve se pochvala?

Ingredience

  • Suroviny
  • 400 g maso vepřové
  • 2 lžíce med
  • 4 stroužky česnek
  • 4 klasy kukuřice
  • 1 lžička koření grilovací
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trochu máslo na pomaštění
  • 2 lžíce olej
  • Ozdoba
  • několik rajčátka cherry

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm silné. Zlehka je naklepeme. Na horní straně ostrým nožem nařízneme každý plátek do mřížky. Maso vložíme do misky, pokapeme medem, posypeme česnekem pokrájeným na tenké plátky a grilovacím kořením. Podle potřeby osolíme a opepříme.
  2. Plátky masa obalíme v takto připravené marinádě z obou stran a pokapeme olejem. Necháme naložené do druhého dne.
  3. Proleželé maso grilujeme druhý den venku na grilu dozlatova.
  4. Kukuřičné klasy uvaříme v osolené vodě doměkka. Po uvaření je nakrájíme na špalíčky a přidáme k masu na gril. Po upečení kukuřici lehce potřeme rozpuštěným máslem a jemně osolíme.
  5. Hotové grilované vepřové plátky podáváme s kukuřicí a cherry rajčátky, která se také dají na grilu osmahnout. Vhodné je i čerstvé pečivo.

steak steak2 steak3

Add a Comment