Zapečené mexické tortilly

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 červené cibule, nakrájené na klínky
  • 3 nejlépe různobarevné papriky, očištěné a nakrájené na tenké proužky
  • 1 chilli papričku
  • 220 g sterilovaných loupaných rajčat
  • 1 svazek čerstvého koriandru, nasekaný
  • 8 moučných tortill
  • 200 g tvrdého sýra typu čedar
  • 200 ml zakysané smetany
  • 200 g konzervovaných tmavých fazolí
  • sůl a pepř na dochucení
  • případně směs zelených lístků k podávání

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na vyšším plameni za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata a část koriandru a asi dvě minuty povařte.

2. Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte ­si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýra ­nakrá­jejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smí­chejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli pap­ričky a koriandrem. Fazole i s nálevem krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte. Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.

3. Vložte do předehřáté trouby a zapékejte ­25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá. Tortilly před podáváním překrojte napůl.

Add a Comment